Apple blijft Fortnite voorlopig uit de App Store weren

Geplaatst: 23 september 2021 om 06:35Aangepast: 2 februari 2023 om 14:02
Apple blijft Fortnite in ieder geval tot de rechtszaak tussen het bedrijf en Epic Games geheel is afgerond uit de App Store weren.

Dat heeft Tim Sweeney van Fortnite-ontwikkelaar Epic Games gemeld op Twitter. Hij deelde e-mails tussen de advocaten van de bedrijven waaruit dat blijkt. Sweeney laat weten dat dit een proces van vijf jaar kan zijn.

Uit de e-mails blijkt dat Fortnite op een zwarte lijst staat en daarom niet in de App Store mag verschijnen tot de rechtszaak volledig is afgerond. Wat Sweeney betreft is dit in strijd met Apple's eerder uitgesproken intentie de game weer in de App Store toe te laten als Epic de voorwaarden van de digitale winkel zou volgen. 

Fortnite werd vorige zomer uit de App Store verwijderd nadat Epic een eigen betaalmethode voor in-app aankopen toevoegde aan het spel, om zo de af te dragen commissie aan Apple te omzeilen. Epic klaagde Apple aan en dit jaar ging de rechtszaak van start. Deze maand werd een eerste uitspraak gedaan, waardoor ontwikkelaars in apps nu mogen linken naar andere betaalmethodes - Apple hoeft echter geen andere betaalmethodes toe te laten in hun winkel. Epic gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.