Assassin's Creed Shadows uitgesteld, komt pas op 14 februari 2025 uit

Geplaatst: Vandaag om 16:37Aangepast: Vandaag om 16:39
Ubisoft heeft Assassin's Creed Shadows uitgesteld; de game komt niet op 15 november dit jaar meer uit, maar op 14 februari volgend jaar.

Dat heeft het bedrijf vanavond aangekondigd. De release stond eerst op 15 november dit jaar gepland. Volgens Ubisoft is het spel erg ambitieus en is er meer tijd nodig om de ervaring te "verfijnen", zeker na de wisselende ontvangst van Star Wars Outlaws. Iedereen die de game heeft gereserveerd ontvangt zijn of haar geld terug, en toekomstige pre-orders geven kosteloos toegang tot de eerste uitbreiding van de game.

Ubisoft laat ook weten van het traditionele seizoenpasmodel af te stappen met Shadows. "Alle spelers kunnen de game vanaf dezelfde dag spelen, op 14 februari." Dat betekent dat mensen die de game reserveren niet eerder toegang tot de game krijgen.

Tot slot zal Assassin's Creed Shadows meteen op release op Steam komen te staan, in plaats van dat de pc-versie in eerste instantie alleen op de Ubisoft Store en Epic Games Store verschijnt. Het bedrijf noemt dit "een terugkeer naar onze releases op Steam vanaf dag één", dus het ligt in de lijn der verwachting dat Ubisoft dit voortaan vaker - of altijd - toepast. Star Wars Outlaws komt op 21 november ook naar Steam.

Deze week gingen er al geruchten over een mogelijk uitstel van Shadows, nadat er een previewevenement voor de pers en een livestream op Tokyo Game Show werd geannuleerd.

Assassin's Creed Shadows draait om twee personages, de Japanse shinobi Naeo en de samoerai Yasuke. Spelers kunnen zelf bepalen met wie ze spelen en daar tijdens de game tussen wisselen. Daarbij lijkt Naeo zich vooral te richten op parkour- en stealthgameplay en Yasuke een gevreesde strijder te zijn.

In het spel doen spelers het Japan van de zestiende eeuw aan en volgen zij het verhaal van de twee hierboven genoemde personages. De game speelt zich af tijdens de Sengokuperiode, een tijd in Japan van oorlogvoering en binnenlandse crises. De spelwereld zal daarbij door de vier verschillende seizoenen heen gaat, wat invloed heeft op de omgeving en de gameplay.

Assassin's Creed Shadows verschijnt op 14 februari 2025 voor PlayStation 5, Xbox Series X en S, pc (Steam, Ubisoft Store, Epic Games Store), Mac (Mac App Store) en Amazon Luna.

View post on X

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.