Bedroevend openingsweekend voor Borderlands-film

Geplaatst: 12 augustus om 13:02
Het is werkelijk janken geblazen voor de Borderlands-film. Wereldwijd zet de film van Eli Roth bedroevende cijfers neer aan de bioscoopkassa. Na het openingsweekend heeft de film wereldwijd een schamele 16,5 miljoen dollar opgebracht.

Dat is nog triester als je bedenkt dat de film een budget van 115 miljoen dollar had, naast een potje van 30 miljoen dollar voor de markteting. Volgens cijfers van Box Office Mojo werd in de VS tijdens het openingsweekend 8,8 miljoen dollar aan tickets verkocht. In de rest van de wereld rinkelde de kassa nog minder hard: 7,7 miljoen dollar was de opbrengst volgens Variety.

Hoewel productiehuis Lionsgate zich op voorhand voor zestig procent van de productiekosten heeft ingedekt (de wereldwijde distributierechten werden namelijk al verkocht voordat de productie überhaupt begon), is het natuurlijk pijnlijk om je film zo te zien floppen. Ondanks een dikke vette Hollywood-cast en een verre van onbekende regisseur wordt de film neergesabeld door pers en publiek.

Onze eigen Rogina is in haar review nog mild over Borderlands. Ze geeft de film een 62. “Borderlands haalt als film verreweg niet dezelfde iconische status als de games. De sterrencast wordt te veel gepusht door de regisseur en vergeet zo de geliefde personages goed te vertolken voor de fans. Het verhaal is zo ongeïnspireerd en zit zo vol met clichés dat meerdere toiletbezoeken je niet van je stuk af zullen brengen.”

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.