amerika
blizzard
esports
pc
hearthstone

Beste Hearthstone-speler van Noord-Amerika is maar 15 jaar oud

Geplaatst: 14 maart 2016 om 11:45Aangepast: 14 maart 2016 om 11:59
In Noord-Amerika heeft gisteren een 15-jarige Hearthstone-speler het Amerikaanse winterkampioenschap op zijn naam geschreven. Behalve eer en 25.000 dollar, mag hij later dit jaar ook naar het wereldkampioenschap op Blizzcon.

In Nederland hebben wij Thijs 'ThijsNL' Molendijk, één van de beste spelers ter wereld, maar in Amerika hebben ze William 'Amnesiac' Barton. Deze Hearthstone-speler heeft gisteren, op 15-jarige leeftijd (!!), even de Noord-Amerikaanse titel (en de prijzenpot van 25.000 dollar) op zijn naam geschreven. In de finale versloeg hij Nostam met 3-1, terwijl Amnesiac in de poulefase nog 3-0 van hem verloor.

Ondanks dat Amnesiac niet de topfavoriet was, viel de overwinning niet uit de lucht. Het wonderkind was al een topper toen hij nog maar 14 jaar oud was en is alleen maar beter geworden. Hij speelt op dit moment bij Team Archon (een grote Hearthstone eSports-organisatie). Een jaar geleden was de situatie rondom Amnesiac overigens helemaal anders en zei hij in een interview met PC Gamer dat hij graag een keer aan LAN-competitie mee wilde doen. We kunnen in ieder geval stellen dat dat is gelukt.

“I’d definitely be interested in competing in a LAN, especially because I feel like I have a pretty reasonable chance of winning, or at least placing highly. So I would like to see if I could make some waves and maybe win.”

Amnesiac mag tijdens Blizzcon, in november van dit jaar, laten zien wat hij waard is. Dan speelt hij tegen toppers uit heel de wereld. Dan is namelijk het wereldkampioenschap, vorig jaar werd onze eigen ThijsNL daar derde. Tijdens dit wereldkampioenschap kan hij overigens gebruik maken van de nieuwe kaartenset, Whispers of The Old Gods, die vrijdag is aangekondigd.

Danny van GendAl jarenlang fanatiek eSport-volger: van League of Legends, tot Overwatch, tot Rocket League. Verder groot fan van Civilization en alles wat met Command and Conquer te maken heeft. Lievelingsgame is nog steeds Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..