Bioshock-film heeft een kleiner budget maar komt nog wel

Geplaatst: 26 juli om 14:45
Netflix heeft nog steeds de film van Bioshock in de maak, maar wel met een aanzienlijk kleiner budget. Het wordt nu bovendien ook een ietwat andere film: een meer persoonlijk verhaal, stelt producent Roy Lee.

Netflix heeft het project al een tijd in ontwikkeling: in februari 2022 werd het aangekondigd. Het gaat om een samenwerking tussen Netflix en 2K en Take-Two Interactive. Een logische keuze, want Bioshock is een succesvolle franchise die al meer dan 39 miljoen keer werd verkocht en uit meerdere games bestaat. De eerste game verscheen in 2007.

De eerste film ervan verschijnt waarschijnlijk nog niet heel binnenkort, dus misschien wordt het wel precies twintig jaar nadat de eerste game verscheen. Lee zei tijdens Comic Con: “Het nieuwe regiem (de nieuwe filmchef bij Netflix, red.) heeft de budgetten verlaagd dus we doen een veel kleinere versie. Het wordt meer een persoonlijke kijk op het verhaal, in plaats van een groter project.”

Variety laat weten dat de compensaties voor filmmakers ook veranderen. Het wordt wat traditioneler met bonussen die worden verbonden aan het aantal kijkers, in plaats van buyouts. Er is net een nieuw contract gemaakt, dus het duurt nog wel even voor de film er is.

Laura JennyRoots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en t

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.