Bizar wereldrecord: man sluit 444 consoles aan op één tv

Geplaatst: 14 augustus om 15:05
Krijg jij al de kriebels van je kabelmanagement met een paar consoles in je kast? Dan moet je deze man eens zien: hij heeft 444 verschillende consoles op één tv aangesloten.

Dat levert hem een wereldrecord op, want de mensen van het Guinness World Record-boek waren erbij om het te bevestigen. Verzamelaar Ibrahim Al-Nasser uit Saudie-Arabië zegt dat elke console uniek is, en dat hij dus niet gewoon 444 PlayStation 5's naast elkaar heeft gezet. De eerste console in zijn collectie is een Magnavox Odyssey en de laatste is een PlayStation 5 Slim-model.

De opstelling ziet er best technisch uit: de honderden consoles gaan via meerdere HDMI-switchers naar een enkele tv. De verzamelaar houdt een bizarre spreadsheet om te onthouden naar welke switcher elke console gaat, zodat hij de juiste in kan schakelen als hij even op zijn Wii wil spelen, om maar wat te noemen.

Hij heeft ook een favoriet tussen al die honderden exemplaren. "Voor mij is de beste gameconsole aller tijden, de nummer één voor altijd en eeuwig, de Sega Genesis", zegt Al-Nasser tegen Guinness. Kijk, de beste man heeft dus wel smaak.

Guinness heeft ook een video van zijn prachtige collectie gemaakt, met naast consoles ook een hele hoop controllers, arcademachines en ander verzamelmateriaal.

Watch on YouTube
Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.