Black Myth: Wukong gaat als een raket op Steam

Geplaatst: 20 augustus om 11:36Aangepast: 20 augustus om 12:12
Ben jij Black Myth: Wukong al aan het spelen? Een shitload aan spelers over de hele wereld in ieder geval wel, want de nieuwe actie-rpg van Game Science zet monsterlijk goede cijfers neer op Steam.

Update (20-08-24, 14.10 uur): Black Myth: Wukong is inmiddels Counter-Strike 2 voorbij en staat met meer dan 1,8 miljoen gelijktijdige Steam-spelers op plek drie in de top 10.

De game verscheen vannacht en heeft op het moment van schrijven 1,6 miljoen gelijktijdige spelers op Steam (via SteamDB). Die cijfers leveren Black Myth: Wukong een plekje op in de top vijf van meest gelijktijdige spelers op Steam. Alleen Counter-Strike 2, Palword en PUBG: Battleground werden door meer spelers tegelijk gespeeld. Hou er rekening mee dat de cijfers in de komende uren zelfs nog kunnen stijgen, want de game is tenslotte net uit.

Waarom Black Myth: Wukong zulke geflipte cijfers neerzet vlak na de release? Dat komt mogelijk door enorm veel spelers in China. We hebben het over een product dat is ontwikkeld door een Chinese studio, maar er is ook de nodige reuring geweest rond de game. Zo werd afgelopen weekend bekend dat Game Science richtlijnen deelde met influencers en streamers, waarin zij verzocht werden bepaalde onderwerpen te vermijden. Daarbij werden ‘feministische propaganda’, ‘Covid-19’ en ‘quarantaine’ genoemd.

Black Myth: Wukong is gebaseerd op Journey to the West, een van de oudste fantasieverhalen uit China. Het verhaal draait om de apenkoning Sun Wukong, die van zijn krachten wordt ontdaan nadat hij de Boeddhistische goden tart. Hij wordt een van de volgelingen van een boeddhistische monnik en gaat met hem op een epische pelgrimstocht.

Of het verhaal ook zo verloopt in de game, zie je uiteraard wanneer je hem in je PlayStation 5 stopt of hem via Steam opstart. Een Xbox Series-versie komt later pas.

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.