‘Call of Duty steelt design van Dr Disrespect’

Geplaatst: 17 augustus om 16:56Aangepast: 17 augustus om 17:06
Een nieuwe skin in Call of Duty Warzone en Vanguard lijkt verdacht veel op een skin uit de aankomende shooter Deadrop, van Dr Disrespect. Op internet wordt Activision al beticht van plagiaat.

Deadrop is de nieuwe multiplayer-shooter van Midnight Society, de studio die is opgericht door de bekende streamer Herschel ‘Guy’ Beahm, beter bekend als Dr Disrespect. Het spel maakt gebruik van NFT’s, en spelers kunnen een zogenaamde Founders Pass-NFT aanschaffen om toegang te krijgen tot een exclusieve skin. Twitter-gebruiker ModenasHD merkte op dat een nieuwe skin in Call of Duty Vanguard en Warzone daarop lijkt.

“Ik denk dat Robert Bowling blij zal zijn om te zien dat Activision zijn eigen skin in Vanguard heeft gestopt”, grapt de tweet, waarbij afbeeldingen van de skin uit Deadrop en de Doomsayer-skin uit Call of Duty staan. Robert Bowling, bij Call of Duty-spelers ook wel bekend als fourzerotwo, is de voormalige creative strategist en community manager bij Infinity Ward. Inmiddels is hij studiohoofd van Midnight Society, de makers van Deadrop, en hij is verantwoordelijk voor de skin in kwestie. 

Bowling heeft nog niet direct gereageerd op de plagiaatbeschuldingen en zegt dus ook niet direct of hij denkt dat Activision zijn ontwerp heeft gestolen. Wel plaatste hij gisteren een tweet waarin, zonder verdere context, het volgende staat: “Vernoem hem minstens naar mij.”

De Call of Duty Warzone- en Vanguard-skin Doomsayer is momenteel al te gebruiken. Deadrop is nog niet uit, en er is ook nog geen releasedatum bekend. De game werd in juli onthuld door Dr Disrespect en is al door enkele spelers getest, maar bevindt zich nog in de beginfases van ontwikkeling.

Marvin ToepoelEindredacteur Power Unlimited-magazine.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..