Check alles over de nieuwe Rush-modus in EA Sports FC 25

Geplaatst: 30 juli om 13:11
EA Sports FC 25 heeft een gloednieuwe 5v5-modus in huis en EA Sports laat zien wat je daarvan kunt verwachten.

In een nieuwe trailer zet EA Sports de zogeheten Rush-modus in de spotlight. Qua gameplay is Rush identiek aan andere spelmodi, maar de opzet en spelregels zijn behoorlijk anders. Zo is het veld kleiner en wordt de bal bij de aftrap boven de middenstip gedropt. Je moeten bij het fluitsignaal dus als een malle naar de middenstip sprinten om als eerste balbezit te krijgen.

Door het kleine veld zijn er nieuwe buitenspelregels: een speler kan alleen buitenspel staan als die zich bevindt in de zogeheten attacking third van het veld. Die term wordt gebruikt voor het deel van het veld dicht bij het doel, maar dat gebied is groter in Rush dan in reguliere wedstrijden. Het kleine veld zorgt er immers voor dat je in no-time de oversteek maakt, dus een grotere kans op buitenspel voegt net was meer uitdaging toe.  Overigens zijn potjes Rush speelbaar met zowel club- als landenteams, maar ook je Ultimate Team-spelers komen in aanmerking voor een Rush-match.

Rode kaarten bestaan niet in de Rush-modes, maar er zijn wel straffen wanneer je tegenstander zomaar onderuit trapt. EA Sports roept namelijk de blauwe kaart in het leven, die ervoor zorgt dat spelers tijdelijk niet mee mogen doen aan het spel. Roekeloos de slager uithangen zorgt dus gewoon voor minder spelers op het veld. Scoort de tegenstander terwijl jouw speler tijdelijk aan de zijlijn staat, dan mag deze sneller terugkeren in het spel.

Watch on YouTube

Potjes Rush gaan over het algemeen dus sneller, de klok tikt af naar het eindsignaal in plaats van naar de 45 en 90 minuten én vermoeidheid speelt een minder grote rol. Speel je gelijk, dan brengt Rush het Golden Goal-model terug, waarmee één doelpunt in de extra tijd een wedstrijd beslist. Valt die niet, dan volgt een nieuw soort penaltyserie, waarbij spelers in één-op-één-situaties tegen de keeper moeten zien te scoren.

In Rush boek je voortgang op basis van punten per wedstrijd en xp-punten. Spelers strijden met hun clubs tegen elkaar in speciale Rush-klassementen, maar met verdiende xp-punten per wedstrijd is er ook persoonlijke progressies. Naarmate spelers hun rang verhogen, krijgen zij verschillende beloningen toegekend. Tenslotte is Rush ook nog verwerkt in de carrièremodus van EA Sports FC 25. De modus fungeert als een soort trainingssegment voor jeugdspelers, waardoor de speler meer controle krijgt over de ontwikkeling van jong talent binnen de club.

EA Sports FC 25 komt op 27 september naar PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Mensen die de Ultimate Edition van de game reserveren krijgen een week eerder toegang.

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.