Clair Obscur: Expedition 33 duurt dertig uur en krijgt een budgetprijs

Geplaatst: Vandaag om 14:37
Meer nieuws over de bijzonder mooie RPG Clair Obsur: Expedition 33! Ontwikkelaar Sandfall Interactive laat ons weten hoe lang we met hun debuutgame bezig zullen zijn.

Kort gezegd komt het erop neer dat je zo'n dertig uur mag uittrekken als je alleen het hoofdverhaal wilt doorlopen. Ga je ook met alle optionele content aan de slag, dan mag je dat aantal nog eens verdubbelen.

Dan is er ook nog goed nieuws over de prijs: Clair Obsur ligt straks voor een wat lager bedrag in de winkels. "We zijn een klein team met een indie-mentaliteit, en we maken iets waarvan we zelf denken dat het echt speciaal is. We zijn geen AAA-studio en dit is onze eerste game, en we willen dat zoveel mogelijk mensen onze wereld kunnen verkennen", aldus de ontwikkelaar.

"De prijzen die je van je plaatselijke retailer ziet kloppen, en we kunnen niet wachten tot jullie de game in handen krijgen. Tot in de lente." Sandfall verwijst daarmee naar de prijzen die onlangs online verschenen: Amazon heeft er bijvoorbeeld een prijskaartje van 50 dollar bij gezet. Wat de prijs in euro's dan wordt, is nog niet bekend, maar het is in ieder geval duidelijk dat de prijs lager ligt dan bij standaard AAA-titels.

Gisteren bleek al dat Sandfall in ieder geval niet bezuinigd heeft op het budget voor stemacteurs: Daredevil-acteur Charlie Cox en niemand minder dan Gollum himself, Andy Serkis hebben een rol in de game.

De game speelt zich af in een wereld waar een mysterieuze entiteit genaamd de Paintress de wereld elk jaar opnieuw 'schildert'. Ze plaatst daarbij een vervloekt cijfer op een monoliet waardoor iedereen van die leeftijd in één keer verdwijnt. Het nummer gaat elk jaar omlaag, waardoor steeds jongere mensen verdwijnen.

Vlak voor de jaarlijkse sessie waarbij de Paintress het nummer '33' gaat schilderen, trekt een groep eropuit om haar te stoppen. De game biedt turn-based gevechten in een wereld geïnspireerd door de Belle époque-periode. Spelers kunnen volgens de makers adembenemende omgevingen verwachten die met Unreal Engine 5 worden weergegeven.

Clair Obscur: Expedition 33 staat gepland voor een release in de lente van 2025 voor Xbox Series, PlayStation 5, Steam, Epic Games Store en Xbox Game Pass.

View post on X

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.