mod
pc
crytek
crysis
modder

Crytek bedreigt Nederlandse modder vanwege cameramods

Geplaatst: 4 dagen geleden om 10:17Aangepast: 4 dagen geleden om 10:21
Crytek heeft de Nederlandse modder Frans Bouma met juridische stappen bedreigd. Hij heeft namelijk een aantal mods gemaakt waarmee cameramodi aan de Crysis-games worden toegevoegd.

Bouma, die een eigen Patreon-pagina heeft, maakt mods waarmee custom fotomodi aan pc-games kunnen worden toegevoegd. Daarmee kunnen spelers de camera van de game gebruiken om screenshots te maken. Ook kunnen gebruikers hiermee diverse elementen, zoals de tijd van de dag en de resolutie, aanpassen.

Op social media liet Bouma eerder deze week weten dat hij twee mods voor de remasters van Crysis 2 en Crysis 3 heeft weggehaald op verzoek van Crytek. Hij ontving daarvoor een brief van Cryteks pr-manager Adam Grinsell. In de brief verzocht Grinsell Bouma om vermeldingen van de mods binnen een week overal weg te halen, anders zou de zaak doorgestuurd worden naar de advocaten van Crytek. Grinsell zou hebben vermeld dat het verboden is om geld met de mods te verdienen - wat Bouma indirect doet met zijn Patreon-pagina, waar de mods worden aangeboden.

Bouma heeft aangegeven verbaasd te zijn over de communicatie, aangezien zijn mods alleen gebruikmaken van zijn eigen codering en hij voor veel andere games ook fotomodi maakt - vaak tot genoegen van spelers en ontwikkelaars. "Ik heb fotomodi voor meer games dan wie dan ook gemaakt. (...) Ik heb altijd alleen maar enthousiaste reacties van uitgevers en ontwikkelaars ontvangen, omdat ze de gratis reclame op prijs stellen. Maar Crytek blijft Crytek en schiet zichzelf in de eigen voet."

Een community manager van Crytek heeft inmiddels op Reddit toegegeven de situatie verkeerd aangepakt te hebben. Het bedrijf zou zich hebben verontschuldigd aan Bouma. Ze benadrukken echter wel dat ze hun handelsmerken moeten blijven beschermen - het is niet duidelijk of dat betekent dat de mods offline moeten blijven.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..