Cyberpunk 2077 kan epileptische aanvallen triggeren

Geplaatst: 9 december 2020 om 06:24Aangepast: 6 februari 2023 om 16:01
Beelden in Cyberpunk 2077 kunnen epileptische aanvallen triggeren.

De recensent van Game Informer ondervond dat tijdens het spelen van de game. Clubs en cafés in de games zouden volgens Liana Ruppert "gevaarlijke zones" zijn. Een glitch waardoor het personage Johnny Silverhand - gespeeld door Keanu Reeves - in beeld flikkert, zou ook gevaarlijk kunnen zijn.

Verder zou er op een bepaald moment in de game een zogenaamde 'Braindance' worden getoond - een opname van een herinnering - waarbij er vijf seconden lang snel licht op het beeld flikkert. De journalist in kwestie laat weten dat ze eerder van games al epileptisch aanvallen heeft gekregen.

Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft inmiddels op de situatie gereageerd. Op Twitter laat het bedrijf weten te werken aan een waarschuwing voor in de game dat niet onderdeel is van de user agreement. Ook zou de ontwikkelaar aan een "meer permanente oplossing" werken die zo snel mogelijk aan de game moet worden toegevoegd.

Cyberpunk 2077 komt morgen uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One, maar is via backward compatibility ook speelbaar op PlayStation 5 en Xbox Series X en Series S. In 2021 moet een next-gen update uitkomen. Op release komt de game ook naar Google Stadia.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.