watchdogs
ubisoft
assassinscreed
tomclancy
verkoopcijfers
farcry
justdance

De Assassin’s Creed-games zijn al meer dan 140 miljoen keer verkocht

Geplaatst: 30 september 2019 om 11:45Aangepast: 25 oktober 2019 om 10:50
Ubisoft heeft de pagina met verkoopcijfers geüpdatet, zodat we weten hoe vaak de grootste franchises van het bedrijf over de toonbank zijn gegaan. Assassin’s Creed spant de kroon, met meer dan 140 miljoen verkochte exemplaren aan 95 miljoen unieke spelers.

Dat Ubisoft een van de grootmachten van de game industrie is, is voor niemand meer een verrassing. Maar van welke games moeten ze het eigenlijk hebben? Twitteraar Daniel Ahmad ontdekte dat de pagina met de verkoopcijfers van de grootste Ubisoft-franchises een update heeft ontvangen, en nu hebben we de laatste cijfers die deze vraag beantwoorden. Assassin’s Creed is overduidelijk de grootste franchise, waar Ubisoft al meer dan 140 miljoen exemplaren van heeft verkocht aan 95 miljoen unieke spelers. 

Toegeven, deze 140 miljoen exemplaren zijn verdeeld over meer dan twintig games, maar dat betekent niet dat het geen indrukwekkend aantal is. Veel voorkomende kritiek op de Assassin’s Creed-games is dat ze teveel op elkaar lijken, en dat er te weinig moeite in wordt gestoken zodat de jaarlijkse release gehaald wordt. De afgelopen jaren is hier wel verandering in gekomen, aangezien Ubisoft twee jaar de tijd nam om Origins in elkaar te zetten en ook 2019 overslaat, nadat het enorme Assassin's Creed: Odyssey vorig jaar verscheen.

Assassin's Creed

Met deze cijfers torent Assassin’s Creed hoog boven de andere Ubisoft-franchises uit. Just Dance verkocht bijvoorbeeld meer dan 70 miljoen exemplaren, en Far Cry verkocht er meer dan 50 miljoen sinds Far Cry 2. De rest van de franchises zitten hier ver onder. Voor de rest van de cijfers, inclusief wat leuke feitjes over de games, zie de afbeelding hieronder. Besef wel dat deze cijfers geüpdatet zijn tot juni, dus alle verkochte Ubisoft-games van de afgelopen drie maanden zijn niet meegeteld.

Met Uplay+ kan je voor niet minder dan 15 euro per maand een hele hoop Ubisoft-games spelen, waaronder de vele Assassin's Creed-games. Bekijk hier de volledige line-up. Benieuwd wat Ubisoft ons de komende tijd allemaal te bieden heeft? Bekijk hier de trailers van de Ubisoft E3 persconferentie.

In dit artikel

Niels ArtsHeeft een haat-liefde relatie met League of Legends, maar wil de grootste releases van het moment ook nooit missen.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..