game-boy

De Game Boy bestaat dertig jaar

Geplaatst: 22 april 2019 om 13:41Aangepast: 22 april 2019 om 13:36
Soms is het ook fijn om even stil te staan bij een stukje game-geschiedenis. Zo was het gisteren precies dertig jaar geleden dat de Game Boy in Japan uitkwam!

De Game Boy verscheen in 1989 in Japan en kwam drie maanden later in Noord-Amerika uit. Hier in Europa kregen we de handheld uiteindelijk bijna een jaar later. Het bleek een enorm populaire draagbare console met meer dan honderd miljoen verkocht exemplaren.

Sterker nog; Nintendo heeft - ondanks flink wat concurrentie in de afgelopen decennia - eigenlijk altijd een monopolie over de handheldmarkt gehad en het is zo'n beetje de belangrijkste handel van het bedrijf geworden. Het is dan ook niet voor niets dat de Switch handheld en console combineert.

Niet alleen de draagbaarheidsfactor was een reden tot succes - je kon nu opeens overal games spelen! - ook het gamesaanbod heeft gigantisch geholpen. Met hits als Tetris en Super Mario, en later natuurlijk ook Pokémon, bleef de handheld maar verkopen. Er zouden daarna diverse nieuwere modellen uitkomen, waaronder de Game Boy Pocket en Game Boy Color, en natuurlijk opvolgers als Game Boy Advance en uiteindelijk de DS en 3DS.

Had jij vroeger een Game Boy? En wat zijn je favoriete games?

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..