De mysterieuze Nintendo-test is voor een soort mmo-ervaring

Geplaatst: Vandaag om 12:44
De mysterieuze online test die Nintendo organiseert voor een select aantal spelers, lijkt bedoeld voor een mmo-achtige ervaring.

Onlangs kon je al lezen dat Nintendo van 24 oktober tot 6 november 'Nintendo Switch Online: Playtest Program' organiseert: een mysterieuze test voor ongeveer tienduizend aangemelde spelers. Nintendo heeft deze spelers verzocht niets te verklappen over wat ze gaan ervaren, maar nu zijn er toch al details online verschenen over wat de test inhoudt.

Hoewel de test nog niet is begonnen, kunnen aangemelde spelers blijkbaar al informatie over de ervaring verkrijgen. Beelden daarvan zijn gedeeld door X-gebruiker Ethan_ThisGuy en hoewel daar de screens alweer zijn verwijderd, worden ze inmiddels logischerwijs massaal via het internet verspreid.

Het lijkt te gaan om een soort mmo-ervaring, waarbij spelers samenwerken om een gigantische planeet vol te plempen met creatieve ervaringen. "Terwijl je de planeet verkent, ontdekt je nieuwe gebieden, vijanden en bronmaterialen die van essentieel belang zijn."

Iedereen lijkt daarbij een eigen 'Beacon' te hebben waarmee ze een afgebakend speelterrein kunnen claimen, waar alleen de eigenaar van die Beacon aanpassingen kan maken. Daarbij wordt het toegeëigende gebied groter afhankelijk van hoe hoog deze Beacon geplaatst wordt. Daarnaast is er ook een 'Dev Core'-gebied, een soort sociale hub waarin spelers elkaar kunnen ontmoeten, spelers hun personage in niveau kunnen laten stijgen en items kunnen vergaren.

Het is allemaal nog wat vaag - logisch ook, aangezien de test nog moet beginnen en het dus alleen maar een test is, geen volledige game - maar het klinkt ons een beetje in de oren als Nintendo's eigen versie van Minecraft of Roblox. Misschien houdt Nintendo de test expres nog wat abstract omdat het hier alleen maar om spelmechanismen gaat die het bedrijf in een toekomstige game (op Switch 2?) wil gebruiken. Hoe dan prikkelt het onze interesse!

View post on X

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.