De nieuwe naam van Fifa is EA Sports FC

Geplaatst: 10 mei om 18:26Aangepast: 10 mei om 18:32
De kogel is door de kerk: Fifa is vanaf juli 2023 niet meer, in ieder geval niet als gameserie van EA Sports. De nieuwe naam wordt EA Sports FC.

Dat maakt EA bekend. “Volgend jaar zal EA Sports FC de toekomst van voetbal van EA Sports worden. Samen met onze 300+ licentie-partners zijn we er klaar voor om wereldwijde voetbalervaringen naar nieuwe hoogtes te brengen”, luidt het op de EA-website.

Ondanks de naamsverandering zal er wat betreft spelmodi en -inhoud niets veranderen, benadrukt de ontwikkelaar. “Dezelfde geweldige ervaringen, modi, competities, toernooien, clubs en atleten zullen erbij zijn. Ultimate Team, Career Mode, Pro Clubs en Volta Football zullen er allemaal bij zijn.”

Ook de namen van clubs en spelers blijven in stand, zo zegt EA. “Ons unieke licentieportfolio van meer dan 19.000 spelers, 700 teams, 100 stadions en 30 competities, waar we al decennia in investeren, zullen erbij zijn, alleen in EA Sports FC. Daarbij horen exclusieve partnerdeals met de Premier League, LaLiga, Bundesliga, Serie A en de MLS, en in de toekomst nog meer.”

Dit jaar zal er nog een Fifa-game uitkomen, namelijk Fifa 23. Daarin zal ook het WK Voetbal verwerkt worden. Het is nog onduidelijk of de breuk met Fifa consequenties heeft voor toekomstige WK’s en EK’s in het voetbalspel. 

Marvin ToepoelEindredacteur Power Unlimited-magazine.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..