sony
playstation
playstation 5

PlayStation 5 inmiddels meer dan tien miljoen keer verkocht

Geplaatst: 28 juli om 15:51Aangepast: 28 juli om 15:52
De PlayStation 5 is wereldwijd inmiddels meer dan tien miljoen keer verkocht, aldus Sony.

Hoewel er niet wordt gemeld of het om verkochte of verscheepte exemplaren gaat, is dat verschil in de praktijk te verwaarlozen. De PlayStation 5 is immers nagenoeg altijd uitverkocht - geleverde exemplaren worden meteen aan consumenten geleverd. Het is ook nog altijd de snelst verkochte console van Sony ooit. Op 18 juli werd de tien miljoen aangetikt, een maand sneller dan de PlayStation 4. 

Sony laat ook weten dat er van Spider-Man: Miles Morales sinds lancering meer dan 6,5 miljoen exemplaren zijn verkocht. Het in april uitgekomen Returnal is meer dan 560.000 keer verkocht en Ratchet and Clank: Rift Apart, dat vorige maand uitkwam, is de 1,1 miljoen verkochte exemplaren al voorbij. MLB The Show 2021 - dat ook op concurrerende platforms verscheen - is meer dan twee miljoen keer verkocht. Wel heeft het spel vier miljoen spelers, omdat het ook op Game Pass staat.

CEO Jim Ryan laat aan GamesIndustry.biz weten dat de hoogste prioriteit van Sony blijft om aan de huidige vraag te voldoen. Ryan meldde dat het nog te vroeg is om te zeggen in welke regio de meeste vraag naar de console is, maar dat hij enthousiast is over hoe de PlayStation 5 in China wordt ontvangen. "De consolemarkt is nog niet gevestigd daar, het is allemaal free-to-play en mobiel, maar we hadden het vermoeden dat de tijd er rijp voor was en hebben de gok gewaagd. We maakten veel lawaai op de lancering, zorgden voor een flinke voorraad en gingen daar erg snel doorheen. Diezelfde energie zien we in het Westen. We staan nog maar aan het begin, maar worden daar door gemotiveerd."

Eerder vandaag liet concurrent Microsoft weten dat de Xbox Series X en S de snelst verkochte consoles ooit van het bedrijf zijn. Microsoft noemde geen cijfers, maar uit onderzoek van Niko Partners wordt het aantal verkochte exemplaren van de nieuwe consoles op 6,5 miljoen geschat.

PlayStation 5

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..