Drijvende kracht achter Mario + Rabbids-games weg bij Ubisoft

Geplaatst: 24 juli om 13:41Aangepast: 24 juli om 13:55
David Soliani, die tot voor kort aan het hoofd stond van de Mario + Rabbids-games, vertrekt bij Ubisoft.

Dat heeft Soliani zelf bekendgemaakt op X. Naar eigen zeggen gaat Soliani een nieuwe uitdaging aan, maar details over zijn volgende functie blijven uit. Soliani heeft 25 jaar bij Ubisoft gewerkt, waarvan 11 jaar aan de crossover-reeks tussen Mario en de Rabbids uit de Rayman-franchise.

“Ik heb besloten om Ubisoft te verlaten om aan een nieuw avontuur te beginnen”, aldus Soliani. “Meer dan dat kan ik op dit moment niet zeggen. Hartstikke bedankt voor alles.” Soliani werkte bij Ubisoft ook aan Rainbow Six 3: Athenda Sword, die hij regisseerde. Diezelfde rol speelde bij Mario + Rabbids: Kingdom Battle en het vervolg Mario + Rabbids: Sparks of Hope. Ook alle dlc-pakketten die voor de twee games verschenen, zijn door hem geregisseerd.

Mario + Rabbids: Kingdom Battle verscheen in 2017 en is volgens Ubisoft 10 miljoen keer over de toonbank gegaan. Het vervolg, Sparks of Hope, verscheen in 2022 en is volgens de uitgever en ontwikkelaar 3 miljoen keer verkocht.

View post on X
Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.