E3 gaat dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet door

Geplaatst: 11 maart 2020 om 08:23Aangepast: 11 maart 2020 om 16:09
Het is zo goed als zeker: E3 2020 wordt hoogstwaarschijnlijk geannuleerd. Dat melden diverse bedrijven en journalisten op social media namelijk.

Hoewel de organisatie achter E3, de Entertainment Software Association (ESA), eerder nog verzekerde dat de gamebeurs in Los Angeles door zou gaan, lijkt het erop dat dit toch niet het geval blijkt te zijn.

Zo meldt uitgever Devolver Digital op Twitter dat mensen het beste "hun E3-vluchten en -hotels kunnen annuleren". Journalisten zoals Jason Schreier en Patrick Klepek melden ook dat de beurs niet doorgaat. In de loop van vandaag zou volgens hen een officiële aankondiging komen.

Er wordt al langer gespeculeerd over de toekomst van E3, niet in de laatste plaats door de aanhoudende verspreiding van het coronavirus, wat er voor zorgt dat diverse grootschalige evenementen geannuleerd worden.

Daarbij lijkt E3 - ooit de grootste gamebeurs ter wereld - langzaam maar zeker aan relevantie te verliezen. Steeds meer uitgevers, waaronder Sony en Electronic Arts, kiezen er voor om niet op de beurs aanwezig te zijn of hun eigen evenement te houden rond dezelfde tijd.

Tegelijkertijd kunnen veel gamers E3 waarderen: de show, die de laatste jaren in juni wordt gehouden, levert veel aankondigingen van nieuwe games en impressies op. Mocht E3 dit jaar niet doorgaan, dan besluit een gedeelte van de uitgevers wellicht om zelf een (digitaal) evenement te houden. Zo zendt Nintendo al jaarlijks vlak voor E3 een Direct uit met daarin nieuwe aankondigingen en beelden van aankomende games.

Vorige week plaatsten we al een artikel op PU.nl over de mogelijke gevolgen van een geannuleerde E3. Lees het hier.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..