ea
electronic-arts

'EA kreeg tientallen miljoenen nieuwe spelers tijdens coronacrisis'

Geplaatst: 31 juli 2020 om 12:25Aangepast: 31 juli 2020 om 12:26
EA heeft goede zaken gedaan tijdens de wereldwijde pandemie. Omdat wij allemaal thuis zaten, hadden we ineens heel veel tijd over voor hun games.
EA heeft dan ook tientallen miljoenen nieuwe spelers in zijn games verwelkomd sinds het begin van de pandemie. Dat zei CEO Andrew Wilson tegen investeerders, schrijft VentureBeat.

Volgens Wilson draaide EA het beste kwartaal uit de geschiedenis van het bedrijf, ook al bracht de uitgever maar twee games uit: Command & Conquer Remastered Collection en Burnout Paradise Remastered. De verwachtingen voor het hele jaar werden met 400 miljoen dollar verhoogd naar 5,62 miljard dollar.

Wilson hoopt dat de nieuwe klanten ook blijvertjes zijn. "Tientallen miljoenen nieuwe spelers zijn in onze games gekomen en we hebben ook veel spelers die zijn teruggekeerd. Naast een hogere engagement van onze bestaande spelers, zijn deze terugkerende spelers nu diepgeworteld in onze live-diensten. Ze bouwen nieuwe speelpatronen en vriendschappen in onze games.

Als voorbeeld wordt de game Star Wars: Galaxy of Heroes genoemd. De mobiele game is inmiddels vijf jaar oud, maar beleefde het beste kwartaal sinds 2018. Ook The Sims 4 steeg 110 procent in vergelijking met een jaar geleden en Apex Legends had de meeste speelsessies en hoogste omzet sinds het release-kwartaal.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..