Early Access-pc-versie Dune Awakening komt begin volgend jaar uit

Geplaatst: 20 augustus om 19:55
Begin 2025 kunnen we de Early Access-versie van Dune: Awakening op pc verwachten. Consolegamers moeten nog langer wachten, al is niet bekend hoelang precies.

Dat werd tijdens Gamescom Opening Night Live aangekondigd door Funcom. Ook werd een nieuwe gameplaytrailer getoond, waarin de survivalgameplay van het spel centraal staat, alsmede hoe de game past binnen de lore van de franchise.

Dune: Awakening is een survival-mmo met een open spelwereld. In de game moeten spelers op Arrakis zien te overleven. Mensen moeten schuilplaatsen bouwen tegen zandstormen en leren te lopen op 'de oude manier' om zandwormen te vermijden. Daarbij zoekt men naar 'spice' met een eigen oogster. Spice kan spelers speciale krachten geven.

De iconische zandwormen uit de franchise zijn ook aanwezig in Awakening. De ontwikkelaar meldt dat men in de game op release niet op deze wormen kan rijden - al wordt niet uitgesloten dat dit in de toekomst wordt toegevoegd.

De game wordt ontwikkeld door Funcom, maar eerder werd al bekendgemaakt dat de Nederlandse studio Abstraction meehelpt aan de ontwikkeling. Dune: Awakening komt zoals gezegd begin volgend jaar naar pc en op een later moment naar PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.