controller
foto
playstation5
leaked
dualshock

Eerste foto's van de PlayStation 5-controller opgedoken

Geplaatst: 6 januari 2020 om 10:15Aangepast: 10 maart 2020 om 12:35
Een schoonmaker heeft wellicht zijn baan opgeofferd om ons de eerste foto's van de PlayStation 5-controller te laten zien. De controller lijkt best veel op de DualShock 4, hoewel een aantal functies voor de nodige vernieuwing zorgen.

Het lijkt erop dat de eerste foto’s van de PlayStation 5-controller zijn opgedoken. Eerder gaf Sony aan dat de controller best veel op de DualShock 4 gaat lijken, wat door de onderstaande foto’s alleen maar bevestigd wordt.

Deze foto’s verschenen op Reddit, gemaakt door een schoonmaker bij Ubisoft in Canada. Zijn naam staat deels op de foto, dus drie keer raden wie er op zoek mag naar een nieuwe baan! Naast de controller, die hij niet erg goed in beeld brengt, zien we de PS5-devkit, die we al vaker hebben gezien.

Screenshot

Op het eerste oog lijkt de DualShock 5 dus erg veel op de DualShock 4, hoewel de touchpad nu iets scherpere hoekjes heeft en een beetje boven de controller uitsteekt. Veranderingen aan de controller waar we al van weten maar niet in deze afbeelding zichtbaar zijn, zijn gemaakt aan de triggers.

Deze worden adaptive triggers genoemd, die ontwikkelaars de mogelijkheid geven om de tegenwerkende kracht van de triggers te bepalen. Verder weten we dat er een nieuwe rumble-technologie wordt toegepast met haptic feedback. Hierdoor voel je het verschil tussen het raken van een muur met een auto in een racegame, ten opzichte van het tacklen in een voetbalgame een stuk beter.

Deze Dualshock 5 lijkt best veel op de controller in dit patent. Voor meer informatie over de PS5 en de nieuwe controller, klik hier.

Niels ArtsHeeft een haat-liefde relatie met League of Legends, maar wil de grootste releases van het moment ook nooit missen.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..