playstation
xbox
pc
sega
sonic
sonic the hedgehog
switch
michael jackson
sonic origins
sonic the hedgehog 3

Eindelijk bevestigd: Michael Jackson was componist van aantal nummers in Sonic 3

Geplaatst: 23 juni om 15:32Aangepast: 23 juni om 15:32
Het heeft jaren geduurd, maar het is nu eindelijk écht officieel: Michael Jackson heeft een aantal nummers uit de Sonic the Hedgehog 3-soundtrack gecomponeerd.

Er gaan al vele jaren geruchten dat wijlen Jackson een aantal nummers in Sonic 3 had gecomponeerd, al is dat nooit via credits in de game of door Sega bevestigd. Wel heeft Jacksons zakenpartner Brad Buxer in het verleden geclaimd dat dit zo is. Sega zou op het laatste moment hebben afgezien van de samenwerking, maar de muziek zou volgens geruchten toch in de game zitten.

Het gerucht begon onlangs weer aan tractie te winnen toen werd aangekondigd dat er een aangepaste soundtrack voor Sonic 3 in de vandaag uitgekomen collectie Sonic Origins zit.

Yuji Naka, de bedenker van Sonic, plaatste vandaag een tweet waarin hij geschokt reageert op het feit dat de soundtrack van Sonic 3 in Sonic Origins is veranderd. "Ook al gebruikt Sega Official wel de Michael Jackson-muziek." Daarmee bevestigt Naka dat er inderdaad nummers van Jackson in de oorspronkelijke versie van de game zitten.

Naka plaatste vervolgens nog een tweet, met daarin een luchtfoto van Jacksons vroegere woongebied waar de ontwikkelaar met helikopter naartoe is gereisd.

Sonic Origins is nu verkrijgbaar op pc en consoles. De collectie bevat de Mega Drive-games Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog 2, Sonic 3 & Knuckles en Sonic CD. De spellen zijn geheel overgezet, zodat ze ook in breedbeeld gespeeld kunnen worden.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..