Elden Ring-verkopen stijgen flink door Shadow of the Erdtree

Geplaatst: 10 juli om 14:27Aangepast: 10 juli om 17:47
Sinds de release van de uitbreiding Shadow of the Erdtree gaat Elden Ring weer als warme broodjes over de toonbank.

Dat blijkt in ieder geval uit verkoopcijfers in het Verenigd Koninkrijk (via Gamesindustry.biz). Ten opzichte van vorige maand zijn de verkopen van de FromSoftware-game daar met maar liefst 467 procent gestegen.

Het lijkt er dus op dat veel mensen door het uitkomen van de dlc toch overstag zijn gegaan om de basisgame maar eens te proberen, of ze zijn voor een ouderwetse double dip gegaan, natuurlijk.

De uitbreiding draait om de Land of Shadow, een gebied dat zichzelf bij elkaar moet rapen na een groot gevecht. De godin Marika komt uit dit land, waar je nieuwe magie, wapens, kerkers en een heleboel vijanden kunt verwachten. Ook kun je wanneer je maar wil wisselen tussen de spelwereld van Elden Ring en de uitbreiding. Het is de grootste uitbreiding die FromSoftware ooit maakte voor een game.

Shadow of the Erdtree verscheen op 21 juni en kreeg van onze Dwayne een dikke Gold Award. "De ingetogen Realm of Shadow doet terugdenken aan Dark Souls en is heerlijk sfeervol, met prachtige visuals en meeslepende muziek. De nieuwe wapens zijn opwindend om te proberen, de vijanden, eindbazen en andere NPC’s ademen karakter en de vijanden zijn weer heerlijk meedogenloos. Bovenal shinet het Escheriaanse leveldesign in deze kleinere wereld, en verdwaal je er met plezier in. Een onvergetelijke DLC voor een net zo onvergetelijke basisgame."

Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.