tomb raider
eidos montreal
crystal dynamics
square enix montreal
embracer

Embracer Group neemt Tomb Raider-studio en andere ontwikkelaars over van Square Enix

Geplaatst: 2 mei om 09:15Aangepast: 2 mei om 09:30
Embracer Group gaat Crystal Dynamics, Eidos Montreal en Square Enix Montreal kopen van Square Enix, waardoor Embracer de eigenaar van Tomb Raider wordt.

Dat hebben beide bedrijven aangekondigd. Embracer wordt daardoor niet alleen eigenaar van de studio's, maar ook van de franchises van deze ontwikkelaars, waaronder Tomb Raider, Deux Ex, Thief en Legacy of Kain. Het totale bedrag dat voor de overname wordt betaald is 300 miljoen dollar.

"We vinden het geweldig dat we deze studio's aan Embracer Group kunnen toevoegen", aldus Lars Wingefors, de CEO van Embracer. "We erkennen de fantastische IP's, het creatieve talent van een wereldniveau en de geweldige reputatie die de afgelopen decennia keer op keer zijn gedemonstreerd."

Vanaf nu zal de ontwikkeling van Square Enix-games gedaan worden door Square Enix Japan, Square Enix External Studios en Square Enix Collective. Het bedrijf blijft ook Westerse franchises als Outriders, Just Cause en Life is Strange uitgeven.

Embracer blijft de afgelopen jaren in een gestaag tempo ontwikkelaars en uitgevers opkopen. Het bedrijf heeft tien overkoepelende uitgevers in handen, waaronder Koch Media, Deep Silver, THQ Nordic, Saber Interactive en Gearbox Software. Daaronder vallen meer dan honderd ontwikkelstudio's.

Crystal Dynamics onthulde eerder dit jaar te werken aan een nieuwe Tomb Raider-game. Het spel moet op Unreal Engine 5 gaan draaien.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..