Enquête van Capcom toont massale belangstelling voor nieuwe Dino Crisis-game

Geplaatst: 16 juni om 22:16Aangepast: 16 juni om 22:16
Schijnbaar heel veel mensen verlangen naar een nieuw deel in de Dino Crisis-videogamereeks. Dat blijkt uit een enquête die uitgever Capcom hield onder ruim 250 duizend (!) mensen.

Het videogamebedrijf vroeg de 254.148 deelnemers om hun feedback op het bedrijf, hun aankomende games en de toekomst van hun merk. De zogenaamde 'Capcom Super Elections' werd uitgerold in maar liefst 220 verschillende landen.

Een in het oog springende vraag uit de enquête was welke serie van Capcom fans het liefst terug zien komen in de vorm van een sequel of een nieuwe game. Kijkend naar het uitgebreide assortiment aan games waar fans uit konden kiezen, is het des te opvallender dat Dino Crisis er met vlag en wimpel bovenuit steekt. Zo stemden maar liefst 80.769 mensen op de survival horror-serie, wat het een voorsprong van maar liefst 20 duizend stemmen gaf ten opzichte van de nummer twee.

In Dino Crisis stuiten spelers op uitbraken van moordlustige dinosauriërs, die ze moeten zien te overleven in begrensde ruimtes zoals een eiland of een schip. De serie debuteerde in 1999 op de PlayStation en heeft sinds 2003 geen nieuwe game meer gekregen, toen Dino Crisis 3 op de Xbox werd uitgebracht.

Capcom heeft meermaals laten doorschemeren dat er nog niet gewerkt wordt aan een Dino Crisis 4. Nu daar toch zoveel animo voor blijkt te zijn, zouden ze er wat ons betreft goed aan doen om een nieuw deel nog eens te heroverwegen.

Op dezelfde vraag uit de enquête landde Mega Man op de tweede plek met 63.395 stemmen, gevolgd door Devil May Cry met 60.371. Overigens bleek uit de enquête ook dat het eerste deel van Dino Crisis als de op één na beste game uit de koker van Capcom wordt beschouwd, nét achter Devil May Cry 5. Opvallend genoeg stemden vrouwelijke deelnemers massaal op Ōkami.

Dante uit Devil May Cry 5 kwam als favoriete Capcom-personage uit de verf.

Wie geïnteresseerd is in de uitslag van de enquête, kan dat hier aanschouwen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.