rechtszaak
fortnite
rocket-league
epic-games

Epic Games schikt in rechtszaak over lootboxes in Fortnite en Rocket League

Geplaatst: 23 februari om 10:55Aangepast: 23 februari om 10:57
Epic Games heeft een schikking getroffen in de rechtszaak over random lootboxes in Fortnite en Rocket League.

In 2019 werd Epic aangeklaagd omdat het in de jaren daarvoor random lootboxes voor echt geld verkocht in Fortnite en Rocket League. Mensen die vanaf 1 juli 2015 een van deze games hadden gespeeld en zich daardoor gedupeerd voelden, konden zich aanmelden voor de groepsrechtszaak.

Epic Games liet in de rechtszaak weten dat het alle schuld ontkent, maar heeft om de rechtszaak achter zich te laten nu toch een schikking getroffen. Iedereen die voordat random lootboxes verdwenen minstens één zo'n itembox heeft aangeschaft in een van de games, ontvangt duizend V-Bucks of Credits. Dit is in-game geld in respectievelijk Fortnite en Rocket League en heeft de waarde van zo'n 8 euro. Ondanks dat de rechtszaak zich in de Verenigde Staten afspeelt, moet de regeling wereldwijd gelden.

Gamers in de VS die vinden dat er consumentenfraude is gepleegd, kunnen nog een extra claim indienen. Wanneer het blijkt dat ze in aanmerking komen voor extra vergoeding, kunnen ze nog 13.500 V-Bucks of Credits of 50 dollar in echt geld ontvangen van Epic.

Fortnite

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..