Fable- en Forza Horizon-studio Playground Games heeft blijkbaar derde studio geopend

Geplaatst: 31 juli om 13:30Aangepast: 31 juli om 13:33
Playground Games, de studio die we vooral kennen van Forza Horizon en die nu aan Fable werkt, heeft blijkbaar een derde locatie geopend.

Op de Linkedin-pagina van het bedrijf valt te lezen dat de ontwikkelstudio nu drie locaties heeft in Leamington Spa. Voorheen waren dat er twee. In het oorspronkelijke hoofdkwartier van de studio wordt nu gewerkt aan de Forza Horizon-games en de twee andere studio's hebben hun handen vol aan de ontwikkeling van Fable.

Hoeveel werknemers er in de nieuwe studio werken, is niet bekend. Op de website van Playground Games staan nog steeds maar twee studio's gemeld, dus waarschijnlijk is het nieuws over de opening van een derde studio echt vers van de pers. Later horen we er ongetwijfeld meer over.

Playground Games werd in 2010 opgericht en ging toen in samenwerking met Turn 10 werken aan Forza Horizon. In 2017 werd het bedrijf gekocht door Microsoft. Nu is de studio een van de paradepaardjes binnen Xbox Game Studios. Niet alleen blijft Forza Horizon een gigantisch succes - het vijfde deel is al door meer dan veertig miljoen mensen gespeeld -, de studio heeft met Fable nu een ander gigantisch project in handen.

Laatstgenoemde game staat gepland voor 2025. Tijdens de afgelopen Xbox Games Showcase werd een nieuwe trailer met eerste gameplay getoond.

Watch on YouTube
Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.