Flappy Bird keert dit jaar terug! Huh, echt? Ja!

Geplaatst: 5 dagen geleden om 15:15
Dat is een naam die we al een tijdje niet gehoord hadden: Flappy Bird! Als je tien jaar geleden nog geen smartphone had, zal je hem misschien niet kennen, maar het was een ware rage.

Flappy Bird kwam in 2013 uit voor mobiele telefoons, maar werd in 2014 pas écht populair. Het is een heel simpel, beetje niksig spelletje, waarin je een vogel tussen allemaal Mario-achtige buizen moet laten vliegen zonder te botsen. De massahysterie die rond Flappy Bird ontstond kan moeilijk worden onderschat: maker Dong Nguyen zei destijds dat hij er 50.000 dollar per dag mee verdiende.

En dat succes was ook gelijk zijn ondergang. Nguyen kon de stress niet meer aan en trok tijdens het hoogtepunt van de populariteit de stekker uit Flappy Bird. Hij zou zich schuldig hebben gevoeld dat zijn simpele spelletje zo verslavend werkte.

Maar nu, tien jaar later, is het tijd voor de grote terugkeer van Flappy Bird. Op de officiële website wordt de wederopstanding van de fladderheld groots aangekondigd. De game wordt uitgebreid met nieuwe personages en speltypen. Zo komt er een 'EZ Mode' en het speltype 'Rivals', waarin je het tegen 99 andere Flappy Birds opneemt.

De nieuwe versie wordt niet gemaakt door Nguyen, maar door het nieuwe Flappy Bird Foundation Group. Dit bedrijf zegt de rechten op Flappy Bird in handen te hebben gekregen. De nieuwste versie komt deze herfst nog uit voor verschillende platformen, waaronder webbrowsers. In 2025 komt de game ook naar iOS en Android.

Watch on YouTube

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.