Nieuws

Fortnite binnenkort beschikbaar op iOS via Geforce Now

Geplaatst: 19 november 2020 om 15:53Aangepast: 19 november 2020 om 15:57
Fortnite is binnenkort weer speelbaar op iOS. Via de web-based toepassing van Geforce Now welteverstaan.

Nvidia heeft Geforce Now uitgebracht op iOS via de webbrowser.

De methode is een manier om Apple's beleid, dat cloud gaming-apps niet toestaat omdat het bedrijf daarmee geen percentage van game-aankomen ontvangt - te omzeilen. Aan Venturebeat meldt Geforce-hoofd bij Nvidia, Phil Eisler, dat Apple daarom een webmethode aanraadde.

"We hadden discussies met Apple rondom de iOS-app van Geforce Now", meldt Eisler in een interview. "En ze vonden dat het niet helemaal bij hun regels past. Daarom bevolen ze ons een implementatie op basis van de webbrowser aan. We hebben daarvoor de open standaard van WebRTC gebruikt."

Met Geforce Now kunnen spelers op andere platformen aangeschafte pc-games streamen via de cloud. Daarom is het in volgens Nvidia 'binnenkort' ook mogelijk om Fortnite op iOS te spelen. De officiële applicatie van die game is verwijderd wegens een conflict tussen Apple en Epic Games.

Geforce Now is momenteel in bèta. Gebruikers kunnen play.geforcenow.com bezoeken om games te streamen. Spelers kunnen gratis gamesessies van maximaal een uur streamen. Onbeperkt gebruik kost vanaf 5,49 euro per maand.

Geforce Now

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..