geld
jaarcijfers
fortnite
mobilegaming
mobiel
epicgames

Fortnite bracht met 1.8 miljard dollar meer geld op dan iedere andere game in 2019

Geplaatst: 8 januari 2020 om 12:00Aangepast: 8 januari 2020 om 12:08
Love it or hate it, Fortnite is razend populair. De game staat voor het tweede jaar op rij bovenaan het lijstje van omzet in de game-industrie. Epic Games verdiende in 2019 maar liefst 1.8 miljard dollar aan de game, waardoor het onder andere League of Legends en Pokémon Go voor zich weet te houden.

Epic Games kan met een grote glimlach terugkijken op het onlangs afgesloten 2019. Met hun succesvolle battle-royale game Fortnite hebben ze het afgelopen jaar maar liefst 1.8 miljard dollar binnengeharkt. En dat voor een spel dat gratis te downloaden is!

Maar dat laatste feit is eigenlijk helemaal niet zo gek, want uit het onderzoek blijkt dat tachtig procent van het geld dat aan digitale games wordt uitgegeven, naar free-to-play games gaat. Het blijkt dat mensen veel eerder geld uit willen geven aan spellen waar ze nog geen zestig euro voor neergeteld hebben, hoewel het natuurlijk ook helpt dat deze gratis games vaak ontwikkeld worden met de focus op in-app aankopen. Daar moeten de ontwikkelaars hun geld mee verdienen, en dat lukt ze zeer goed.

Zie hier de top 10 free-to-play games gesorteerd op omzet:

Free-to-play

En hier de top 10 betaalde games gesorteerd op omzet:

Betaald

Fortnite staat met 1.8 miljard dollar voor het tweede jaar op een rij bovenaan de lijst, hoewel Epic wel zo’n 25% heeft ingeleverd tegenover de 2.4 miljard dollar die in ze 2018 aan de game verdienden. Ze zijn dus over het hoogtepunt heen, maar de game is nog lang niet dood.

Wat ook opmerkelijk is aan het eerste lijstje, is het feit dat de mobiele kopie van League of Legends (Honour of Kings) boven de PC-game zelf staat. Beide games zijn het eigendom van het Chinese bedrijf Tencent, dus heel erg zullen ze dit niet vinden. Dit jaar komt het echte League of Legends ook naar mobiel, dus het wordt interessant om in de gaten te houden hoe dit de opbrengsten van Honour of Kings gaat beïnvloeden.

Fortnite zit op dit moment in zijn langste seizoen ooit, dat nog tot februari duurt. Lees er hier meer over.

Niels ArtsHeeft een haat-liefde relatie met League of Legends, maar wil de grootste releases van het moment ook nooit missen.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..