pu
fortnite
tingle
power-unlimited
nieuws

Fortnite-streamer Tyler Blevins AKA Ninja verdient 500k per maand

Geplaatst: 20 maart 2018 om 10:11Aangepast: 20 maart 2018 om 10:22
Professioneel gamer en streamer Tyler Blevins, AKA Ninja, heeft een interview afgelegd met Amerikaans televisiebedrijf CNBC. Hij laat weten hoeveel hij ongeveer verdient, wat hij met dit geld doet en hij geeft advies aan toekomstige pro-gamers.

Vorige week heb je al kunnen lezen dat Tyler Blevins, beter bekend als Ninja op Twitch, Fortnite: Battle Royale live heeft gespeeld met Drake, Travis Scott en JuJu Smith. Tot niemands verrassing heeft die stream alle records gebroken op het livestream-platform. Wat dan ook geen enorme verrassing is, is dat hij aardig wat media-aandacht heeft verzameld. Blevins is zelfs benaderd door CNBC, een grote, Amerikaanse televisiezender, om over zijn succes te praten.

Hier laat meneer doodleuk weten dat hij ongeveer 500k per maand binnenhaalt. Zeker geen lullig salaris. Maar wat doet hij met al dit geld? Ninja is daar heel open over en vertelt dat hij veel investeert, spaart en veel doet voor goede doelen. Zo sponseren hij en zijn vrouw iedere maand een dier door ervoor te zorgen of alle kosten te dekken van de dierenarts. Hij heeft laatst ook 140k verzameld voor een goed doel dat mensen met suïcidale gedachten helpt. Verder is hij echter niet van plan om hele gekke dingen te doen met zijn fortuin.

Al dat geld moet natuurlijk ergens vandaan komen. Ninja laat weten dat het meeste geld komt van zijn Amazon en Twitch Prime. Daarnaast helpt het ook mee dat hij ondertussen 4 miljoen abonnees heeft op YouTube, net een miljoen volgers heeft behaald op Instagram en datzelfde getal ook bijna bereikt op Twitter.

Ninja denkt goed te weten waarom mensen graag naar hem kijken in plaats van andere streamers. Ten eerste is hij nu eenmaal een van de beste spelers, dus alleen dat al maakt het interessant. Daarnaast noemt hij zichzelf ook raar en entertainend en hij denkt dat deze combinatie een positieve sfeer creëert en zorgt voor een community waar je graag bij hoort.

Voordat Ninja bekend werd met het spelen van Fortnite: Battle Royale, was hij ook al professioneel Halo-speler. Dit doet hij sinds 2009 dus hij zit al een aardige tijd in de scene. Er werd hem dus ook gevraagd hoe hij dit kon balanceren met de rest van zijn leven en of hij geen boze ouders kreeg. Ninja laat weten dat hij te allen tijde alles in zijn leven op orde had. Hij zorgde ervoor dat hij goede resultaten behaalde op school, sportief bleef door voetbal te spelen en daarnaast ook nog een baan had. Hij raadt andere jonge mensen die pro-gamers willen worden aan hetzelfde te doen. Pro-gamer zijn wordt namelijk een steeds populairdere en daarom moeilijkere baan om te fixen, dus je moet er niet blind vanuit gaan dat je dat gaat lukken.

Nou, petje af hoor Ninja. Je hebt het helemaal voor elkaar! Wil je zelf ook een expert worden? Wij hebben maar liefst zes tips voor je van onze eigen Fortnite-meesters hier op de redactie!

In dit artikel

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..