Geef je PS5 een mooie achtergrond in de nieuwe 'Welcome Hub'

Geplaatst: 5 dagen geleden om 13:42
PlayStation komt weer met iets nieuws: een welkomstpagina op je PlayStation 5, die je helemaal zelf in mag richten.

In deze 'Welcome Hub' kun je kiezen wat je graag wilt zien. Er zijn allerlei widgets die je zelf neer kunt zetten en groter of kleiner kunt maken, om te bepalen wat je allemaal te zien krijgt als je je console opstart. Denk aan informatie over trofeeën, vrienden of berichten vanuit de winkel.

Maar dat is nog niet alles: je kunt ook kiezen welke achtergrond deze opstartpagina krijgt. Een beetje zoals vroeger met de PlayStation 4 ook al kon. Je kunt kiezen uit verschillende backgrounds, sommigen zelfs met effecten, of je kunt een eigen screenshot als achtergrond gebruiken.

Sony laat het idee van de nieuwe 'Welcome Hub' zien in een overzichtelijke video:

Watch on YouTube

Maar dat is niet het enige dat de nieuwe update zal toevoegen. Zo wordt het ook mogelijk om makkelijk uitnodigingen voor partychats te delen via een berichtje of socialemedia-apps. Ook kun je persoonlijke audioprofielen instellen voor koptelefoons en oordopjes. Daarnaast kun je de instellingen voor Remote Play per gebruiker aanpassen, zodat je kunt aangeven wie er wel en niet met jouw PS5 mag verbinden.

Tot slot introduceert de update 'adaptief opladen' voor je controllers. Als je ze in de rustmodus aan je PlayStation hangt, zullen ze niet meer constant stroom blijven slurpen. Als ze bijna zijn opgeladen, gaat de hoeveelheid stroom ook omlaag. Jammer genoeg werkt deze functie niet als je een 'normale' PlayStation 5 hebt, maar alleen op de Slim-versies of de aankomende PS5 Pro.

Alle updates worden in de komende weken wereldwijd uitgerold. Wanneer Nederland precies aan de beurt is, is niet bekend.

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.