microsoft
geruchten
xboxone
xboxonex
next-genconsoles
next-genxbox
nextgen

Gerucht: Microsoft brengt twee next-gen-consoles uit genaamd Xbox Scarlett

Geplaatst: 24 juli 2018 om 14:08Aangepast: 24 juli 2018 om 15:32
Als je dacht dat Microsoft voorlopig geen plannen had voor een nieuwe console, dan zit je goed fout. Volgens een nieuw rapport is Microsoft wel degelijk druk bezig met niet één, maar zelfs twee nieuwe next-gen-consoles.

Tijdens de E3-presentatie van Microsoft kondigde Phil Spencer al eerder aan dat Microsoft bezig is met nieuwe hardware en manieren om games te streamen. Het is dan ook niet de eerste keer dat er nieuws over het mogelijke next-gen-project van Microsoft naar buiten sijpelt. Brad Sams, een journalist voor Thurrott, is degene die het eerste nieuws over de volgende consoles genaamd Scarlett de wereld in heeft geholpen. Volgens zijn nieuwste rapport heeft Sams weer verse informatie over de nieuwe generatie van Microsoft.

Volgens de publicatie wordt de Xbox Scarlett geen variant van de Xbox One. Het wordt een compleet nieuwe console en volgens Sams worden er in 2020 zelfs twee next-gen-consoles uitgebracht onder de naam Scarlett.

De eerste versie wordt een traditionele console die net als de oude vertrouwde apparaten werkt. Daarnaast zouden er plannen zijn om tegelijkertijd een tweede console uit te brengen die volledig afhankelijk is van de cloud - Scarlett Cloud genaamd - en op die manier games naar de console streamt.

When it comes to games, all Scarlett games will run on all Scarlett devices. Meaning, both consoles will be first-class citizens and there is not expected to be an awkward ‘this game only runs on the non-cloud Scarlett. The cloud version of Scarlett is further along in the development cycle than the traditional console that will also be released in 2020.

Het rapport van Sams op Thurrott lijkt zeer geloofwaardig en slaat op veel vlakken de spijker op de kop. Neem het nieuws desondanks met een korreltje zout, aangezien Microsoft nog niks officieel heeft bevestigd en er tijdens de ontwikkeling vaak nog veel kan veranderen aan een console.

Mocht je meer willen weten over de next-gen-consoles, dan is dit artikel van Florian iets voor jou. Microsoft heeft ook zijn plannen bekend gemaakt voor Gamescom 2018: lees hier meer!

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..