Grand Theft Auto 5 spelen op de Switch? Deze modders kunnen het

Geplaatst: 24 april om 06:52Aangepast: 24 april om 06:53
Modders is het gelukt om de eerste missie uit Grand Theft Auto speelbaar te krijgen op Nintendo Switch. De gelekte broncode van GTA 5 werd gebruikt om het kunstje voor elkaar te krijgen.

Het hack vond plaats in 2022 en is voor veel modders een grote bron van vermaak. Zo ook van Superstar South, dat al maanden probeerde om GTAV via die broncode aan de praat te krijgen op de console van Nintendo. Met succes: de eerste missie uit de game is nu te spelen op Switch. Daar zijn wel heel wat crashes aan voorafgegaan, maar het is gelukt.

De openwereldgame kwam nooit officieel uit op Switch en het is te betwijfelen of dat ooit nog zou gebeuren, maar de modders hebben het in ieder geval met succes voor die ene missie geprobeerd voor elkaar te krijgen. Iets wat uiteraard door een bedrijf als Nintendo, Rockstar Games of Take-Two Interactive niet zal worden toegejuicht. Misschien wordt Superstar South wel tegengehouden om dit verder nog te doen, maar het bewijs is er nu in ieder geval. De mod is verder niet beschikbaar voor het grote publiek.

Het wachten is verder vooral op Grand Theft Auto 6, dat in 2025 verschijnt op PlayStation 5 en Xbox Series.

Laura JennyRoots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en t

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.