Guerrilla bevestigt via vacature online game binnen Horizon-franchise

Geplaatst: 16 december 2022 om 13:25Aangepast: 2 februari 2023 om 14:03
Via een vacature heeft Guerrilla Games bevestigd aan een online multiplayerproject te werken binnen de Horizon-franchise.

Een bezoeker van gameforum ResetEra heeft diverse vacatures die Guerrilla heeft lopen doorgespit. Zo vond hij een vacature voor een lead world designer met een opvallende beschrijving: "Guerrilla zoekt naar een Lead World Designer om het Horizon-universum, dat alsmaar uitbreidt, naar een multiplayerpubliek te brengen."

Er gaan al geruime tijd geruchten over een online multiplayergame gebaseerd op Horizon, maar dit is de eerste keer dat de ontwikkelaar het zelf bevestigt. Eerder dit najaar deden er wel geruchten de ronde dat de Koreaanse ontwikkelaar NCsoft aan een mmo gebaseerd op Horizon werkt. Het is niet duidelijk of dit hetzelfde project als waar Guerrilla ook aan werkt betreft, of dat dit weer een andere game is.

Er zijn nog meer vacatures van Guerrilla te vinden die iets meer informatie geven over het online project. Zo lijkt er een focus te zijn op coöperatieve gameplay. In een vacature voor lead combat designer wordt gemeld dat er zowel menselijke vijanden als machines in de game zitten, wat wederom wijst op een game in de Horizon-franchise.

Begin dit jaar verscheen de tweede game in de Horizon-reeks op PlayStation 5 en PlayStation 4, genaamd Horizon Forbidden West. Op 19 april 2023 verschijnt de uitbreiding Burning Shores, die alleen op PlayStation 5 uitkomt. Op 22 februari komt niet alleen de vr-helm PlayStation VR2 uit, maar ook de vr-game Horizon Call of the Mountain.

Update:
Guerrilla Games heeft diens vacatures inmiddels ook via social media gedeeld, waar het ook publiekelijk uitspreekt aan een online game in de Horizon-reeks te werken.

Het bedrijf meldt daarin dat "vrienden samen de majestueuze wildernis van Horizon kunnen verkennen". Daarbij zou er een nieuwe cast aan personages gebruikt worden en een unieke grafische stijl. Het bedrijf blijft daarnaast "epische soloavonturen" rondom Aloy ontwikkelen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.