Halo-studio krijgt nieuwe naam en engine, werkt aan meerdere Halo-games

Geplaatst: Vandaag om 13:01
Tijd voor een make-over! Doe je bril af, gooi je haar los, wie weet wat er allemaal onder schuil gaat. In het geval van Halo-maker 343 Industries een hele nieuwe naam, engine en meerdere projecten om aan te werken.

343 Industries gaat voortaan door het leven als Halo Studios. Tja, dat is in ieder geval een lekker duidelijke naam. Een beetje voor de hand liggend, wel. De wijziging werd gisteren tijdens de Halo World Championships onthuld.

Een belangrijkere verandering is de nieuwe engine voor toekomstige Halo-games. De ontwikkelaar laat hun eigen Slipstream Engine voor wat het is en stapt over naar Unreal Engine 5. Daar kan Halo Studios blijkbaar een hoop tijd mee winnen.

"Sommige delen van Slipspace zijn bijna 25 jaar oud", zegt art director Chris Matthews op Xbox Wire. "Hoewel we bij 343 de engine bleven ontwikkelen, heeft Unreal bepaalde eigenschappen die niet mogelijk zijn in Slipspace en ons gigantische hoeveelheden tijd en middelen hadden gekost om na te maken."

In die nieuwe engine is Halo Studios nu bezig met meerdere Halo-projecten. Wat die dan precies zijn? Dat vertellen ze pas als de tijd rijp is, helaas. Wel heeft de studio een video gedeeld die een beeld moet geven van hoe Halo er in Unreal Engine 5 uit gaat zien, en dat is niet verkeerd. Check het zelf maar in de video hieronder.

Watch on YouTube

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.