battlefield
battlefield 2042

Hazard Zone in Battlefield 2042: Wat is het?

Geplaatst: 14 oktober om 17:00Aangepast: 14 oktober om 15:03
Battlefield 2042 komt steeds dichterbij. Wanneer de game op 19 november verschijnt, kunnen spelers aan de slag met drie verschillende modi, All-out Warfare, Portal en het nieuwe Hazard Zone. Maar, wat houdt die nieuwe modus eigenlijk in? In dit artikel praten we je helemaal bij!
Hazard Zone is een compleet nieuwe gamemodus en gaat over het stelen van waardevolle Data Drives. In het jaar 2040 was er een wereldwijde blackout waardoor het aantal satellieten met zeventig procent daalde. Om die satellieten te vervangen gebruikt men tijdelijke kleine satellieten. Die satellietjes verzamelen foto’s, hittekaarten, ID-scans en andere waardevolle informatie. Nadat ook de kleine satellieten worden neergehaald, is het aan jou en je team om ze te verzamelen.
battlefield 2042battlefield 2042

Wat doe je?

Je speelt de gamemodus in een team van vier spelers. Alle leden moeten een andere specialist kiezen. Op de Xbox One en de PlayStation 4 speel je met 24 spelers en op de Xbox Series X, PlayStation 5 en pc met 32. Alle maps uit All-out Warfare zitten ook in Hazard Zone. Bij lancering zijn dat Kaleidoscope, Manifast, Orbital (bekend van de bèta), Discarded, Renewal, Hourglas en Breakaway. Op willekeurige momenten raast er een gigantische tornado over de map. Ook zijn er dodelijke Occupying Forces. Deze twee elementen maken het behalen van het doel een stuk lastiger.
Maar wat is dat doel nou eigenlijk? Hoeveel mensen je neerhaalt, is totaal niet relevant. In Hazard Zone draait alles namelijk om het verzamelen van zoveel mogelijk Data Drives. Per pot zijn er twee momenten waarin spelers Drives kunnen inleveren om de Hazard Zone vervolgens te ontvluchten. Deze momenten vinden plaats op een willekeurig moment op verschillende locaties. Er kunnen maximaal twee teams levend uit de zone komen. Het kan echter ook voorkomen dat helemaal niemand erin slaagt om de data af te leveren.
Battlefield 2042

The Metagame

De ingeleverde Data Drives hebben nog meer waarde. Elke Data Drive die je inlevert, verandert in een vorm van geld, genaamd Dark Market Credits. Deze munten kun je voor iedere pot uitgeven aan wapens, gadgets en tactische upgrades. Bij de lancering zijn er vijftien van die upgrades beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld starten met twintig procent extra schild, vijftig procent extra credits, of de mogelijkheid om sneller te healen.

Een potje

Ieder potje kent vijf fases. In fase 1bereid je je voor op de strijd. Je kiest je specialist, geeft je credits uit en je bepaalt waar je naar toe wil. In fase 2 word je gedropt op de plek waar je wilde landen. Vanaf fase 3 wordt het echt serieus. Dan ga je namelijk op jacht naar de Data Drives. Met een speciale scanner zoek je uit waar die precies liggen. Tijdens het spelen vallen er ook nieuwe drives uit de lucht. In fase 4 komt de eerste kans om de data in te leveren en de zone te ontvluchten. Een willekeurige plek op de map wordt aangewezen als Extraction Zone. Als je besluit om niet naar die zone te gaan, krijg je in fase 5 nog een laatste kans. De overgebleven teams strijden voor de laatste ontsnappingsmogelijkheid. Zelfs als maar één van de teamleden erin slaagt om te vluchten, krijgt iedereen beloningen.
battlefield 2042battlefield 2042
Battlefield 2042 komt uit op 19 november op de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Leden van EA Play en Xbox Gamepass Ultimate krijgen early access op 12 november.
Jari KlapwijkSpeelt alles wat los en vast zit. Houdt van Xbox, de fantastische blockbustertitels van Sony en heeft warme gevoelens bij (bijna) alles van Nintendo.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..