HBO Max en Discovery+ worden één service

Geplaatst: 5 augustus om 12:03Aangepast: 5 augustus om 15:52
De streamingdiensten HBO Max en Discovery+ worden in 2024 samengevoegd tot één dienst. De nieuwe naam is nog niet bekend.

Dat onthulde Warner Bros. Discovery tijdens het bekendmaken van diens kwartaalcijfers. De service komt in Amerika in de zomer van 2023 uit. Europa volgt vroeg in 2024. "We zien het samenvoegen van al de content als de enige manier om dit een rendabele onderneming te maken", vertelde CEO JB Perrette. Het doel is om content te hebben voor iedereen in een huishouden. 

Warner Bros. heeft verder nog niets bekendgemaakt over de prijs en de naam van de nieuwe service. Het is ook nog niet duidelijk of HBO onderdeel wordt van de naam. "HBO zal altijd het baken en het ultieme merk dat voor kwaliteitstelevisie staat blijven", aldus Perrette. 

Er komen niveaus met en niveaus zonder advertenties. Ook wordt er een volledig gratis service met advertenties overwogen. Het is nog onduidelijk wat deze samenvoeging betekent voor HBO Max-abonnees met de 'levenslange' korting. 

De samenvoeging is het gevolg van de fusie tussen Warner Bros. en Discovery. AT&T, het moederbedrijf van WarnerMedia, kondigde aan dat WarnerMedia en Discovery Inc. samengevoegd zouden worden om te concurreren met giganten als Disney, Apple, Amazon en Netflix. Met de deal was zo’n 43 miljard dollar gemoeid. Warner Bros. Discovery verwacht dat de nieuwe service in 2025 130 miljoen abonnees heeft. 

Jari KlapwijkDie ene gozer die nog nooit Star Wars en Harry Potter heeft gekeken. Speelt wel graag een spelletje en of dat nou van Xbox, PlayStation of Nintendo is, zal hem een worst wezen.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..