leaks
hdremake
remasteredcollection

HD remaster van The Lion King en Aladdin games gelekt

Geplaatst: 28 augustus 2019 om 10:30Aangepast: 28 augustus 2019 om 10:41
De games van The Lion King en Aladdin krijgen HD remasters voor de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch deze herfst. Dit nieuws is tijdens GameStop Con gelekt door Twitter-gebruiker @wolverinefactor en daarna bevestigd door GameXplain met een aantal plaatjes.

De klassiekers The Lion King en Aladdin van de Super Nintendo en de Sega Mega Drive krijgen deze herfst een HD remaster, voor de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Dit nieuws lekte voor het eerst tijdens GameStop Con door Twitter-gebruiker @wolverinefactor en werd later bevestigd door het YouTube-kanaal GameXplain, die een plaatje van de fysieke exemplaren deelden.

Beide games worden gebundeld in een HD remaster-collectie, speelbaar in zowel de originele als 1080p resolutie. Ook worden beide originele SNES/Sega Mega Drive soundtracks en extra features toegevoegd, wat bevestigd is door een andere bron van Gematsu.

Op dit moment is de game dus nog niet officieel aangekondigd door een ontwikkelaar of uitgever en details over de game kunnen daarom nog veranderen. Of een oktober-release daadwerkelijk het plan is, kunnen we dus niet met zekerheid zeggen.

De game Aladdin, gebaseerd op de film met dezelfde naam, verscheen voor het eerst op de Sega Mega Drive in 1993, waar het maar liefst 4 miljoen exemplaren voor verkocht. Ging dus wel lekker met die titel, en het is nog steeds een van de best verkochte Mega Drive games.

De game The Lion King, wederom gebaseerd op de film met dezelfde naam, verscheen in 1994 voor de Sega Mega Drive en Super NES. De game werd minder goed ontvangen dan Aladdin, mede dankzij een te hoge moeilijkheidsgraad.

Het kan geen toeval zijn dat Aladdin en The Lion King juist nu opnieuw uitgebracht worden, aangezien beide Disney-animatiefilms kort geleden een remake hebben gekregen. Aladdin eentje met échte acteurs waarmee Disney meer dan een miljard wist te scoren. The Lion King is computer geanimeerd met echt líjkende leeuwen en dat is de best scorende film van Disney die geen Avengers of Star Wars is. Dus ja, even opnieuw die knoertoude games uitbrengen is een kleine moeite voor waarschijnlijk een shitload aan geld.

Remasters en retrogames zijn leuk! Voor de beste remasters ooit, klik hier. Misschien kan je SNES games binnenkort ook wel op de Nintendo Switch spelen.

Niels ArtsHeeft een haat-liefde relatie met League of Legends, maar wil de grootste releases van het moment ook nooit missen.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..