Het is klaar met Mario en Sonic op de Olympische Spelen

Geplaatst: 30 juli om 14:12
Mario en Sonic zijn klaar met sporten op de Olympische Spelen. Nieuwe games rondom de Spelen met de loodgieter en blauwe egel in de hoofdrol, zullen niet meer uitkomen. De editie van 2020 in Tokyo was, helaas voor de fans, de laatste.

Dat zegt Lee Cocker, die veertien jaar lang meewerkte aan de Mario en Sonic-games. Hij deed de mededeling afgelopen weekend op X. “Voor iedereen die het wil weten: er komt geen Mario en Sonic-game voor de Spelen in Parijs van dit jaar”, aldus Cocker. “De franchise kwam ten einde met Mario en Sonic op de Olympische Winterspelen in Tokyo van 2020.”

Cocker was als licensing manager verbonden aan alle games in de franchise. Hij hield zich bezig met vrijwel elk aspect van de producties, van uitgeven tot ontwikkeling tot het regelen van de licenties. Onder de bovenstaande post laat Cocker een foto uit 2009 zien van een ontmoeting met de toenmalige voorzitter van het Olympisch Comité. De meeting stond in het teken van Mario en Sonic op de Olympische Winterspelen in Vancouver van 2010.

View post on X

In gesprek met Eurogamer geeft Cocker meer details over het einde voor Mario en Sonic op de Olympische Spelen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) wilde na Tokyo andere samenwerkingen onderzoeken en besloot die met Sega en Nintendo te stoppen. “Ze wilden kijken naar andere partners, NFT’s en eSports”, zegt Cocker, die verder zegt dat geld de drijfveer was van het IOC.

Met het ontbreken van een Mario en Sonic-game tijdens de Spelen van dit jaar in Parijs, is er voor het eerst in dertig jaar geen gelicentieerde consolegame beschikbaar rond het Olympisch toernooi. Alleen nWay heeft een licentie in handen en kwam vorige maand met Olympics Go! Paris 2024. Die game is alleen verkrijgbaar voor mobiele apparaten.

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.