playstation
xbox
capcom
pc
switch
gamezomer
dragon's dogma 2

Het is officieel: Dragon's Dogma 2 is in ontwikkeling

Geplaatst: 17 juni om 10:06Aangepast: 17 juni om 08:45
Na vele geruchten is het eindelijk officieel: Capcom werkt aan Dragon's Dogma 2.

De aankondiging werd gemaakt door regisseur Hideaki Itsuno aan het einde van een livestream waarin het tienjarige bestaan van de eerste game werd gevierd. Hij meldde dat de game "in ontwikkeling is", maar verdere details werden niet gegeven.

Na de aankondiging stuurde Capcom echter een persbericht uit met iets meer details. Zo draait de game op de RE Engine van de uitgever. Ook werken twee andere ontwikkelaars van het eerste deel - art director Daigo Ikeno en level designer Kenichi Suzuki - mee aan het vervolg. Meer details moeten in de toekomst worden gedeeld.

Dragon's Dogma kwam in mei 2012 uit op PlayStation 3 en Xbox 360 en heeft in al die jaren een cultstatus verkregen. Een jaar later kwam een nieuwe versie van de game uit, Dragon's Dogma: Dark Arisen, die in de loop van vorig decennium ook op pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch is uitgekomen. In 2020 gaf Netflix ook een zevendelige animatieserie gebaseerd op de game uit.

Er gingen al geruime tijd geruchten over een mogelijk vervolg. Deze werd namelijk zowel in een datalek van Capcom in 2020 en in de GeForce Now-lek vorig jaar vermeld.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..