Het is officieel: E3 is afgelast!

Geplaatst: 11 maart 2020 om 17:01Aangepast: 11 maart 2020 om 17:20
De organisatie achter ESA heeft E3 officieel afgelast. De reden dat het evenement is afgelast is natuurlijk het coronavirus. Eerder werden andere evenementen wereldwijd al gecanceld vanwege het virus.

ESA (Entertainment Softrware Association) heeft in een officiele statement aangegeven dat E3 dit jaar gecancelled is.Eerder vandaag ging er al een gerucht de ronde dat enkele betrokken partijen al waren benaderd met dit nieuws.

In het statement laat ESA weten gehoor te geven aan de zorgen van alle betrokken partijen. "Na zorgvuldig overleg met mede-organisators over de gezondheid en veiligheid van iedereen in onze industrie - onze fans, onze medewerkers, onze standhouders en onze trouwe E3-partners - hebben we de moeilijke beslissing genomen om E3 2020 af te gelasten."

ESA is van mening dat met alle beschikbare informatie over het virus er geen andere oplossing was. "In navolging op toenemende en overweldigende zorgen over het COVID-19-virus waren we van mening dat dit de beste manier is om te reageren op zo'n niet eerder voorgevallen, wereldwijde situatie. We zijn enorm teleurgesteld dat we het event niet door kunnen laten gaan voor onze fans en supporters. Maar we weten dat dit de beste beslissing is, gebaseerd op de informatie die we op dit moment hebben."

Op dit moment is ESA aan het bekijken of het mogelijk is om een streaming-event op te zetten in de maand juni.

Dit jaar zou er ook een nieuwkomer op E3 aanwezig zijn: Warner Bros. had plannen voor een persconferentie. Het bedrijf zou gaan praten over een aantal populaire franchises waaronder een nieuwe Batman- en een Harry Potter-game. Het is onbekend of Warner Bros. wellicht alsnog een digitaal event gaat organiseren.

Phil Spencer van Microsoft Xbox heeft inmiddels gereageerd op het nieuws in een tweet en heeft aangegeven dat zijn bedrijf wel een online presentie gaat houden.

E3 tweet

E3

Er wordt al langer gespeculeerd over de toekomst van E3, niet in de laatste plaats door de aanhoudende verspreiding van het coronavirus, wat er voor zorgt dat diverse grootschalige evenementen geannuleerd worden.

Daarbij lijkt E3 - ooit de grootste gamebeurs ter wereld - langzaam maar zeker aan relevantie te verliezen. Steeds meer uitgevers, waaronder Sony en Electronic Arts, kiezen er voor om niet op de beurs aanwezig te zijn of hun eigen evenement te houden rond dezelfde tijd.

Tegelijkertijd kunnen veel gamers E3 waarderen: de show, die de laatste jaren in juni wordt gehouden, levert veel aankondigingen van nieuwe games en impressies op. Mocht E3 dit jaar niet doorgaan, dan besluit een gedeelte van de uitgevers wellicht om zelf een (digitaal) evenement te houden. Zo zendt Nintendo al jaarlijks vlak voor E3 een Direct uit met daarin nieuwe aankondigingen en beelden van aankomende games.

Check ook deze video waarin Tjeerd en Martin het over de annulering van E3 hebben.

Dennis MonsAk.a. De Wonderspons

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..