House of the Dragon krijgt in totaal vier seizoenen

Geplaatst: 6 augustus om 13:37
Het is bevestigd: de complete serie van House of the Dragon gaat uit vier seizoenen bestaan. Er volgen er dus nog twee.

Dat heeft showrunner Ryan Condal laten weten aan journalisten, zoals die van Deadline. Hij vertelt daarbij dat er nagedacht wordt over het eindpunt van de serie, aangezien er enorm veel voorbereiding bij komt kijken, van het bouwen van sets en het maken van kostuums tot het inplannen van visuele effecten. Daarbij wordt er ook naar 'The battle of the Gullet' toegewerkt, dat "het grootste wat we tot nu toe hebben gedaan" moet worden.

Hoe dan ook heeft hij bevestigd dat de serie in totaal uit vier seizoenen zal bestaan, en dat de productie van het derde seizoen begin 2025 van start zal gaan. Hij liet niet weten uit hoeveel afleveringen de laatste twee seizoenen zullen bestaan.

Mensen die zich zorgen maken dat het verder ophoudt met verfilmingen van A Song of Ice and Fire en gerelateerde boeken, kunnen echter gerust zijn: HBO en George Martin zijn van plan om met nog veel meer spin-offs te komen. Zo werden eerder deze week de eerste beelden vertoond van A Knight of the Seven Kingdoms, gebaseerd op de korte The Tales of Dunk and Egg-verhalen. Het eerste seizoen daarvan verschijnt in 2025 op HBO.

Tijn deelde onlangs een score van 78 uit aan het tweede seizoen van House of the Dragon: "Het tweede seizoen van House of the Dragon is bij vlagen fenomenaal, maar weet zich niet te meten aan de hoogtijdagen van Game of Thrones. Dat komt voornamelijk omdat het budget ervoor zorgt dat de draken soms op stal blijven, waardoor het tempo er niet zo in zit en de oorlog tammer is dan je zou verwachten. Gelukkig weet de serie zodanig te vermaken dat het iedere week weer aftellen was tot we weer naar Westeros mochten, ook met de draken op stal."

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.