Hunt: Showdown gaat vanavond offline

Geplaatst: 13 augustus om 14:01
Iedereen die nog snel wat potjes Hunt: Showdown wil spelen in voorbereiding op de grote update van donderdag, moet flink opschieten. Crytek gooit de servers vanavond namelijk dicht.

Vanaf 19.00 uur gaan de servers uit voor zowel pc als consoles, meldt de ontwikkelaar op social media. De downtime is nodig om Hunt: Showdown klaar te maken voor de nieuwe map Mammon’s Gulch. Deze hoort bij de grote update van donderdag, die ook nog een compleet nieuwe versie van de CryEngine introduceert. Het duurt twee dagen voordat de servers weer live gaan. Donderdagavond zou iedereen Hunt: Showdown 1896, zoals de game na de update heet, moeten kunnen spelen.

View post on X

De update komt tegelijk met een nieuw tijdelijk event in de asymmetrische, tactische fps. Het nieuwe event, Scorched Earth, staat logischerwijs in het teken van vuur, een belangrijk element in Hunt: Showdown. Je hebt vuurkogels en molotovcocktails die je kunt gebruiken om tegenstanders mee in de fik te zetten. Levensbalken kunnen verbranden en branden ze helemaal uit, dan is je personage definitief verloren. De permadeath-mechanic is kenmerkend voor Hunt: Showdown en zorgt ervoor dat je geen potje wil verliezen.

De Hunt: Showdown 1896-update verschijnt helemaal gratis voor pc, PlayStation 5 en Xbox Series X/S, maar je moet de game natuurlijk wel gekocht hebben om er gebruik van te maken. De nieuwe release markeert ook het einde van de support voor de PS4- en Xbox One-versies van Hunt: Showdown.

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.