Just Cause 3 heeft 15 minuut durende laadtijden en FPS-drops op Xbox One

Geplaatst: 30 november 2015 om 12:00Aangepast: 30 november 2015 om 12:38
Een vroege test van NX Gamer wijst uit dat Just Cause 3 ondermaats presteert op de Xbox One. Laadtijden van 15 minuten en framerate-problemen die leiden tot maar liefst 17 fps zijn aan de orde van de dag, wat veroorzaakt lijkt te worden door problemen met het geheugen van de console.

Speel je Just Cause 3 langer dan een uur, dan kunnen laadtijden oplopen tot 15 minuten en komen ook performance-problemen de hoek om kijken. Het laagste dat de framerate bereikt is zo’n 17 per seconde – waar natuurlijk geen enkele gamer vrolijk van wordt. Check de volledige eerste test van NX Gamer in de video hieronder:

De PC- en PS4-versies van Just Cause 3 zijn nog niet aan de test onderworpen, maar wat we al wel weten is dat de Xbox One-versie draait op 900p, terwijl de PS4-versie draait op 1080p. Tijdens de analyse wordt het volgende gemeld (met dank aan Videogamer):

You do get incredibly long loading times and if you play more than an hour or so it can actually take nearly 15 minutes to reload a save. And this just looks like memory leakages where it's clearing out RAM. Some of the AI goes mad, the physics can react really oddly and unfortunately on top of all these problems, the performance with a game that's totally designed around blowing stuff up and having this chaotic world doesn't perform very well at all.

Zelfs wanneer de game wél 30 fps bereikt voelt het alsof je stront door een trechter ziet verdwijnen, meldt de analyticus met iets andere woorden. Het wordt nog erger, want hij sluit af door te zeggen dat de performance en de crashes die hij is tegengekomen dusdanig erg zijn dat hij de game meerdere malen gewoon heeft willen stoppen. Het lijkt er dus op dat de Xbox One-versie van Just Cause 3 op dit moment verre van speelbaar is. De beelden zijn opgenomen na het installeren van de Day 1 patch.

Just Cause 3 kwam afgelopen donderdag uit voor PC, Xbox One en PS4. Morgen hebben we om 2 uur live een opdrachtenstream waarin we de game spelen vanaf de redactie. Ook onze review lees je morgen...

Marvin ToepoelEindredacteur Power Unlimited-magazine.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..