Konami hint naar heruitgave Metal Gear Solid 4

Geplaatst: 29 augustus om 13:26
Het blijft toch een van de meest bizarre feitjes: Metal Gear Solid 4 is op dit moment eigenlijk alleen speelbaar op een PlayStation 3. Komt daar binnenkort verandering in?

Een jaar geleden kwam Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 uit, en de naam 'Vol. 1' suggereert natuurlijk dat er ook een tweede deel van uitkomt. Vooralsnog heeft Konami daar nooit iets over gezegd, maar vorig jaar doken er wel geruchten op door een update van hun eigen website.

Er werden tijdelijk knopjes toegevoegd aan een tijdlijn, voor de games Metal Gear Solid 4, Metal Gear Solid 5 en Metal Gear Solid: Peace Walker. Wat ons betreft zou dat weer een prima collectie aan games zijn. Zeker dus omdat je voor het vierde deel je oude PS3 moet afstoffen, en wie doet dat nou?

In gesprek met IGN licht producer Noriaki Okamura nu een tipje van de sluiter op. Er wordt gevraagd naar de status van het vierde deel, en Okamura zegt het volgende: "We zijn zeker op de hoogte van de situatie van MGS4. Helaas kunnen we op dit moment niet veel zeggen met Vol. 1 die MGS 1-3 bevat, puntje puntje puntje... je kan de puntjes vast wel verbinden!" Hiermee lijkt het toch wel duidelijk dat MGS4 in de tweede collectie verschijnt.

Verder zegt Okamura: "Op dit moment zijn we intern nog bezig met wat we moeten doen voor de toekomst van de serie. Dus sorry, we kunnen op dit moment niet echt iets onthullen. Maar blijf ons volgen!"

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.