sony
playstation
abortus
abortusrechten

Mail van PlayStation-baas over abortusrechten schiet bij werknemers in verkeerde keelgat

Geplaatst: 13 mei om 15:03Aangepast: 13 mei om 17:51
PlayStation-CEO Jim Ryan zou een e-mail naar werknemers hebben verstuurd waarin hij zou claimen dat verschillende meningen over abortusrechten gerespecteerd moeten worden. Daar zijn werknemers niet blij mee.

Dat meldt Bloomberg. In de Verenigde Staten komt het onderwerp abortus de laatste tijd veel in het nieuws doordat is uitgelekt dat het hooggerechtshof het recht op abortus op nationaal niveau mogelijk wil afschaffen. Daardoor zouden staten zelf mogen bepalen of abortus toegestaan is.

PlayStation-baas Ryan zou een e-mail naar werknemers hebben gestuurd waarin hij geen eigen mening geeft over deze kwestie. In plaats daarvan zou hij claimen dat men "verschillen in mening moet respecteren". In de mail zou staan: "Respect staat niet gelijk aan akkoord gaan, maar het is fundamenteel voor wie we als bedrijf en als gewaardeerd globaal merk zijn."

Daarna zouden vijf luchtige alinea's volgen over de katten van Ryan. Zo zouden zijn katten hun eerste verjaardagsfeestje hebben gevierd. Ook zou Ryan schrijven dat hij overweegt om een hond aan te schaffen.

Bloomberg zou interne discussies tussen PlayStation-werknemers hebben ingezien waaruit woede over de toon van de e-mail blijkt. Ryan zou met zijn mail de rechten van werknemers trivialiseren. Eén werknemer zou hebben gemeld dat hij of zij "nooit eerder zo boos is geweest over een verjaardag van een kat".

Veel gamebedrijven spreken zich niet openlijk uit over de abortuskwestie in de Verenigde Staten. Destiny-maker Bungie - dat overgenomen gaat worden door Sony - heeft zich wel uitgesproken over de kwestie. Het bedrijf noemt op diens website de mogelijkheid dat het abortusrecht wordt afgeschaft "een directe aanval op mensenrechten".

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..