uitgesteld
nintendo
metroidprime
retrostudios

Metroid Prime 4 loopt heftige vertraging op

Geplaatst: 25 januari 2019 om 15:43Aangepast: 25 januari 2019 om 15:54
De ontwikkeling van Metroid Prime 4 begint helemaal van vooraf aan. De producer van de game, Shinya Takahashi, maakte dat nieuws bekend in een speciale video op YouTube. Volgens Takahashi voldoet Metroid Prime 4 niet aan Nintendo’s kwaliteitseisen en begint de ontwikkeling opnieuw in samenwerking met Retro Studios.

Het gaat nog heel lang duren voordat Samus Aran te zien zal zijn in de vierde Metroid Prime-game. Nintendo begint namelijk helemaal opnieuw met de ontwikkeling van Metroid Prime 4. Shinya Takahashi, de senior managing executive officer bij de game, maakte het nieuws bekend in een Metroid Prime 4-ontwikkelaarsupdate op YouTube.

Volgens Takahashi voldoet Metroid Prima 4 niet aan Nintendo’s kwaliteitseisen en is besloten om de ontwikkeling helemaal van vooraf aan te beginnen. Retro Studios, de ontwikkelaar van de eerste drie Metroid Prime-games op GameCube en Wii, zal zich bij het project aansluiten.

De ontwikkeling van de vierde Metroid Prime-titel was in handen van een compleet nieuw team. Het gerucht doet de ronde dat Bandai Namco Singapore aan de game werkte, maar dit is nooit bevestigd. Takahashi maakt in de video zijn oprechte excuses voor de vertraging, die ervoor zorgt dat het ‘nog lang gaat duren’ voordat Nintendo een volgende update kan geven over Metroid Prime 4.

Metroid Prime 4 had nog geen releasedatum, maar verwacht werd dat de game dit jaar of in 2020 zou verschijnen. Die verwachting kan je nu dus lekker laten varen. Metroid Prime 4 werd aangekondigd tijdens E3 2017, waarna het lange tijd stil was rondom het nieuwe avontuur van Samus. Reggie Fils-Aimé vertelde in oktober vorig jaar nog dat de game 'volop in ontwikkeling was', maar de planning is nu dus flink omgegooid.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..