‘Microsoft en Activision vertragen cao-onderhandelingen’

Geplaatst: 28 augustus om 12:44
Medewerkers van Raven Software die zijn verenigd in vakbond Game Workers Alliance, dienen een officiële klacht in bij de Amerikaanse arbeidsinspectie. Volgens de vakbond vertragen Microsoft en Activision opzettelijk onderhandelingen over een nieuwe cao.

Dat blijkt uit een bericht van GameFile (via VGC), dat sprak met vakbondsleider Claude Cummings Jr. Volgens de website is het onderwerp van de klacht “weigeren om te onderhandelen” en “onderhandelen met slechte bedoelingen”.

“Na de overname van Activision Blizzard door Microsoft waren onze leden optimistisch over voortvarende onderhandelingen over een eerste cao-overeenkomst binnen Raven Software”, aldus Cummings Jr. “Helaas is dit niet gebeurd. We roepen Microsoft op om goed te luisteren naar de zorgen die zijn geuit in de klacht en het bereiken van een eerlijke overeenkomst voorop te stellen.”

Uiteraard heeft GameFile ook wederhoor gepleegd bij Microsoft, dat een vrij algemene verklaring geeft. “We streven ernaar om naar eer en geweten te onderhandelen.”

Activision erkende de vakbond, opgericht door QA-medewerkers van Raven Software, in 2022. Daar ging een staking aan vooraf, nadat een derde van de QA-team werd ontslagen. De Game Workers Alliance was de eerste vakbond bij een groot Amerikaans gamebedrijf. Binnen Activision Blizzard en King verenigde meer medewerkers zich in afzonderlijke vakbonden. Zo kwamen de werknemers van Blizzard Albany samen in de Game Worker Alliance Albany.

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.